Båstad Hiking Festival Goes Kullaberg

Det var en mulen och vindstilla söndagmorgon som Båstad Hiking Festival kom på besök till Kullaberg.
Tjugofyra förväntansfulla vandrare med buss från Riviera hotel i Båstad skulle avsluta sin festivalhelg med en vandring i Kullamannes fotspår, Kullamannen själv (?) Per Sjögren guidade gruppen från Mölle via Ransvik, och upp till fyren. Här serverades en mustig gulaschsoppa med bröd innan vandringen fortsatte utmed östra sidan av Kullaberg. Sista biten tog Per oss ut på en liten avstickare genom skogen till Kullamannens grav och till utsikten Barakullen. Vi lämnade Kullabergs vilda natur vid ”tullkuren” och tog oss på ”hemliga” stigar genom villakvarter ner till hamnen och den väntande bussen. Fem timmar tog vandringen totalt från start till mål, ca 12 km, medelsvår vandring.

Någon viskade på slutet att detta var den vackraste vandringen de upplevt hittills på festivalen! Bra betyg till Kullamannen som guide och Kullaledens vänner som hjälpt till med att ta fram vandringsförslag till festivalen!

Båstad Hiking erbjöd även en vingårdsvandring med besök på Arilds vingård och Kullagårdens vingård. Kullaledens vänner var även här vandringsvärdar.

Prenumerera på nyhetsbrev så får du inbjudningar till kommande vandringar med Kullaledens vänner.

Prenumerera på Kullaledens nyheter:

[wysija_form id=”1″]