Vad gömmer sig i reservatet Kulla Gunnarstorp?

Söndagen den 23 oktober avslutas ett aktivt vandringsår med en unik historisk landskapsvandring i naturreservatet Kulla Gunnarstorp.
Guiden Pär Connelid, Historisk-geograf, har nyligen inventerat området och hittat många intressanta fynd. I sin rapport skriver han bl a:
”Särskilt intressant i fallet Kulla Gunnarstorp är att flera av reservatets historiska värden så tydligt knyter an till den lokala berättelsen. Det gäller framför allt problematiken kring Grå Läges ödeläggelse och de militärhistoriska lämningarna.”
Vandringen går till bl a Batteri Domsten från första världskriget och färdigt 1916. Här finns synliga anläggningar i form av kulspruteställningar (i norr) och batteriplatser (i söder) samt kryp- gångar. Anläggningen är i övrigt, mot N och NO, övertäckt.
Lite slottshistoria ingår också i programmet: Vad har Baltzar von Platen och Tycho Brahe’s bror för anknytning till ”Det nya slottet”? Vad tyckte Carl von Linné när han besökte parken?
Vi stöter även på några obesvarade mysterier: Varför flyttades/försvann Grå Läge? Och var låg den medeltida byn Gunnarstorp?
Kanske får vi veta – eller i vart fall en teori under den spännande vandringen som tar ca 3 timmar och avslutas på gårdsbutiken vid slottet.
Vi gör ett fikastopp på någon lämplig plats på vägen, så ta med sittunderlag och matsäck!

Läs mer under fliken vandringar på hemsidan. 

Pris inklusive guide: 25 kr för medlemmar, 60 kr för övriga –
Du anmäler dig via en bokningslänk som läggs ut någon vecka i förväg. Mail skickas till medlemmar när det är dags att boka. Du kan även göra en intresseanmälan här nedan så hör vi av oss när det är dags att boka och betala.

Avgiften för vandringen betalas, helst i förväg, via Swish 1232757995: 60 kr per vuxen (25 kr för medlemmar i föreningen).

OBS Skriv datum 9/10  och namn på deltagare vid betalning (helst bara en person/Swish..)