5/5 Vårvandring i Osbecks bokskogar

5 maj – Vårvandring i Osbecks bokskogar, Hallandsåsen
Vi samlas kl 11 på parkering vid reservatet och början av Blå leden. Vi beräknas vara åter ca kl 14.

Osbecks bokskogar ligger på Hallandsåsens nordsluttning strax intill samhället Hasslöv i Laholms kommun. Här verkade blomsterkungen Linnés lärjunge Pehr Osbeck som präst under andra halvan av 1700-talet. Han hade den storslagna ambitionen att lära sig så mycket som möjligt om teologi, naturalhistoria och medicin.
Vi kommer att vandra en kombination av den Blå slingan och den Röda slingan, totalt ca 6 km. Det finns informationsskyltar utefter leden samt fina rastplatser både på leden och när man vandrat färdigt.Vandringen tar ca två och en halv timme med tid för att njuta av utsikten och läsa alla skyltar. Det tillkommer tid för fika med egen matsäck!

Hitta hit (se även kartor på länsstyrelsens hemsida, länk nedan). Kommer man från Östra Karup eller kört av motorvägen över Hallandsåsen åker man österut mot Hasslöv. Efter ett par kilometer, mittemot en fotbollsplan kör man in till höger uppför åsen. Det finns en stor skylt:Osbeck Bokskog. Där åker man upp till parkeringen. Där börjar också den Blå leden.
Ta på rejäla skor och matsäck. Glöm inte att meddela ditt telefonnummer vid anmälan. Beroende på väder så kan det bli ändringar med kort framförhållning!

Här kan du läsa mer om området och hur du hittar dit:
Osbecks bokskogar – länsstyrelsen i Halland

Anmälan görs här på hemsidan: Anmälan vandringar
Avgift medlemmar 25 kr per person, övriga 60 kr per person.
Betalning ska göras i förväg via Swish 1232757995
Skriv datum och namn i ämnesraden.

Vi försöker förmedla samåkning så skriv ett mail (när du anmält ditt intresse) till info@kullaledensvanner.se om du behöver skjuts eller kan erbjuda plats i bilen?