Delsträcka 2: Strandbaden–Lerberget 6,3 km

Vi börjar vandringen vid den tillgänglighetsanpassade rastplatsen vid Örestrand i Strandbaden. Intill rastplatsen ligger hotell Örestrand, som har en del tillgänglighetsanpassade rum.

Vi vandrar förbi en del av bebyggelsen i Strandbaden, nedför en liten backe och kommer ner på en asfalterad sträcka ända nere vid havet. Här passerar vi Margretebergs badplats och tar oss vidare med att runda Höganäsbolagets invallning. Nu är vi så närma havet att man bara några stora stenar skiljer oss från vattnet.

Vi passerar Höganäsbolagets väg ut till deras lastkaj och är så framme i Höganäs hamnområde. Leden passerar på en grusgång strax norr om hamnen.

Här har man möjlighet att vika av ner i hamnen för att njuta av hamnlivet, äta en bit mat eller ta en fika.

Vi fortsätter grusgången fram förbi badplatsen och den lilla kiosken. Vi kommer sedan fram till en asfalterad väg. Här kan det förekomma viss trafik, men det är bara en kortare sträcka innan vi på nytt är framme vid en ny grusgång. Nu är det bara sandstranden och några snår som skiljer oss från Öresund på vår högra sida, och vi ser delar av Höganäs bebyggelse på vår vänstra sida.

Grusgången leder oss förbi Lerbergets camping och fram till hamnen i Lerberget där denna sträcka slutar.

Back to Top

Pin It on Pinterest