På tvärs mellan Mölle – Himmelstorp – Arild

Nu finns en markerad ”genväg” som är markerad med orange plattor mittemot kyrkporten vid Mölle Kapell till Himmelstorp (eller tvärtom). Målet är att fler ska spara miljön och välja att parkera bilen vid Mölle kapell och ta bussen eller vandra upp på berget.  Vid parkeringen finns turistinformation om lederna på berget. Busshållplatsen ligger ca 3 minuters promenad ifrån parkeringen. Under sommarsäsong går bussen dagligen upp till fyren med flera stopp på vägen t ex Ransvik, Josefinelust, Golfbanan..

Vandringen mellan Mölle Kapell och Himmelstorp är på ca 5 km och mestadels i skogen på lättvandrad anlagd stig mellan Mölle och Himmelstorpsgården. Markeringarna sitter inte lika tätt som du kanske är van vid på Kullaleden så var uppmärksam vid ”korsvägar”..

Sträckan som startar/slutar vid Mölle kapell är lite brant i början/slutet.

Himmelstorpsgården ägs av Krapperupsstiftelsen och renoveras av volontärer från Kullens Hembygdsförening.  Har du vägarna förbi en lördag förmiddag så finns det ofta någon där som visa och berätta om gårdens historia och arbetet att renovera och underhålla den.

Från Himmelstorpsgården är det knappt en timmes lätt vandring till Arild.

Här kan du hitta kartor att ladda ner över olika stigar på Kullaberg.

 

Obs Mölleslingan med röd markering utgår också från Mölle kapell men är bara gemensam med ”genvägen” i början.