Energy Walks

Vilken/vilka vandrare deltar i flest Energy walks? Vilken vandrarförening har den mest kreativa eller intressanta Energy walks?
Dessa tävlingar utlyses redan i år av Europeiska vandrarförbundet i samband med Eurorando.

Har du tips och ideer på vandringar längs Kullaleden på tema energi så kontakta oss. Senast den 1 maj ska alla vandringarna anmälas till Eurorandos organisation, vilket betyder att vi behöver planera dessa nu!

De olika vandringarna i respektive land kommer från och med juni månad att börja presenteras på European Ramblers Associations (ERA) hemsida.

En energy walk kan vara allt från en vandring på 2 km till en flerdagarstur. Enda kravet är att vandringen på något sätt är kopplad till Energi, att den är arrangerad med en värd eller guide och en tydlig tidpunkt då den kommer att äga rum. Det kan vara en redan befintlig vandringsaktivitet som har ett energiinslag, en vandring där ni besöker ett vindkraftverk, en vandring där ni mäter hur mycket energi ni gör åt eller kanske går utmed en porlande bäck. Detta är också chansen för er att i förväg testa de av era vandringar som har blivit utvalda till avslutningsveckan 2016.

Vandringar kommer från och med september 2015 fram till Eurorandoveckan i Skåne att arrangeras av olika vandringsorganisationer runt om över hela Europa. Gemensamt för vandringarna är att alla har temat ENERGI.