Delsträcka 1: Mölle–Strandbaden 7,8 km

Vandringen börjar vid stationen i Mölle. Den station som många turister kom till för att besöka Mölle för 100 år sedan. Då gick det direkttåg med turister från Berlin till Mölle. Den som har lust kan passa på att göra en tur ner till hamnen och se den fina vyn därifrån över Mölle och Kullaberg. I hamnen finns tillgänglighetsanpassad toalett och vatten. Var bara beredd på att det är en långsträckt backe mellan hamnen och Stationen. Nu ska vi vandra den sträcka som turisterna kom med tåget.

Vi lämnar Mölle och går på den gamla banvallen mot Vattenmöllan. Längs vägen ser vi många växter och inhägnader med hästar och Highland Cattle. Vid Vattenmöllan passerar vi den gamla banvaktsstugan. Vi fortsätter mot Lerhamn. Kommer man på våren kan man få höra klockgrodorna.

Vi passerar uppgången till Krapperups borg. En grusstig leder upp till borgen genom en park. I de gamla stallängorna finns idag konsthall och café. Från leden ser vi inte så mycket av det gamla fiskeläget Lerhamn, men det är väl värt ett besök.

Även här finns tillgänglighetsanpassad toalett vid båtuppställningsplatsen men här är det också en ganska brant backe att ta sig uppför.

Vår vandring fortsätter sedan mot Nyhamnsläge, ser vi upp till vänster ser vi Bräcke Mölla. Vi passerar rakt igenom Nyhamnsläge by och fortsätter mot Örestrand genom en vacker grönska.

 

 

Back to Top

Pin It on Pinterest